Fiscalitate

Arhiva

Facilităţi fiscale profit reinvestit –scutire de impozit din 01 ianuarie 2016

Începând cu anul 2016, conform noilor modificări  aduse Codului fiscal ,profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, precum şi în programe informatice, produse şi/sau achiziţionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, şi puse în funcţiune, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit.

Ca urmare a noilor prevederi fiscale, valabile din 01 ianuarie 2016 se remarcă următoarele:

  • Activele corporale pentru care se aplică scutirea de impozit sunt cele prevăzute în subgrupa 2.1 (2.1. echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru)), respectiv în clasa 2.2.9 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe;
  • Noutatea pentru 2016 este cuprinderea grupei 2.2.9. în lista activelor pentru care se aplică scutirea.
  •  Denumirea grupei  2.2.9. este ‘’Calculatoare electronice şi echipamente periferice. Maşini şi aparate de casă, control şi facturat.’’   -   Perioda de amortizare intre  2-4 ani

 Concluzie : Incepând din anul 2016, devine un avantaj achiziţia de tehnică de calcul , mai ales de valori mai mari, sub aspectul facilităţii de reducere a impozitului pe  profit reinvestit.

 

 

Baza legală:

Legea 227/2015 privind Codul fiscal;

OUG 50/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi a Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

 

Programează o întâlnire

Suntem nerăbdători să ne întalnim cu dumneavoastră și să vă oferim din cunoștințele noastre:

Formular

Newsletter

Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail cele mai noi articole și promoții din partea CSB Audit:

Social Media

Suntem prezenți și pe urmatoarele rețele de socializare, cu sfaturi utile:

Copyright © 2021 CSBAudit. Toate drepturile rezervate. Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal